Elkészítési idő:
Előkészítés: 20perc.
Sütés/főzés: 40 perc.
Hozzávalók: ( 8 darabhoz)
8 articsóka
1 bio citrom
1 tál víz
1 bio citrom
¼ chili paprika
½ gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
3 ág kakukkfű
2 szál lapos petrezselyem
só
őrölt bors
1 tk méz
20 ml víz
10 ml gyógynövény ecet
25 ml olívaolaj
Főzzük meg az articsókát
Facsarjuk ki a citromot, és öntsük a levét egy nagy tál vízbe. Távolítsuk el az articsókák szárát, a külső leveleket és a meghagyott levelek hegyes végét. A megtisztított articsókákat tegyük a citromos vízbe, úgy, hogy a víz ellepje azokat.
Melegítsük elő a BORA X BO sütőt, terítsük el az articsókát a perforált tálcán, és süssük 40 percig, 98°C/100% páratartalom mellett.
Közben készítsük el a vinaigrette mártást.
A kezeletlen citromot mossuk meg forró vízben és szárítsuk meg egy tiszta konyharuhán. A héját finomra hámozzuk le, a levét facsarjuk ki.
A chilipaprikát mossuk meg, a szár alapját, a fehér bordákat és a magokat távolítsuk el, majd a paprika húsát vágjuk apróra. apróra A fokhagyma gerezdet meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük.
A fűszernövényeket megmossuk, szárazra rázzuk, a leveleket és a tűleveleket leszedjük és apróra vágjuk.
Az összes hozzávalót és a fűszereket (az olaj kivételével) egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük, majd további folyamatos kevergetés mellett lassan öntsük hozzá az olajat, amíg sima nem lesz.
A vinaigrettet még melegen ráöntjük az articsókára, hogy bepácolódjon az illatos vinaigrette mártással.
1011 Budapest, Fő utca 10.
Tel.: +36-70/948-04-87
E-mail: showroom@lignoart.hu
Nyitvatartás: Hétfőtől – péntekig, 9-17 óráig