Elkészítési idő:
Előkészítés: 10 perc.
Sütés/főzés: 35 perc.
Hozzávalók: ( 2 adag)
300 g pirospaprika
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál harissa
2 evőkanál paradicsompüré
2-3 tk kömény (őrölt)
1 tk paprika (édes)
600 g apróra vágott paradicsom (konzerv)
tengeri só
Cayenne-i bors
frissen őrölt fekete bors
4 tojás
petrezselyem
A paprikát mossuk meg, negyedeljük, a szár tövét, a fehér bordákat és a magokat távolítsuk el és vágjuk csíkokra.
Hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát.
Egy mélyebb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat.
A hagymát, a fokhagymát és a borsot 2 percig dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a harissát, a paradicsompürét, a köményt és a paprikát, és tovább pirítjuk még 5 percig.
Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, ízesítsük sóval, borssal és cayenne borssal, fedjük le a serpenyőt, és hagyjuk további 10 percig párolódni közepes lángon.
Kanállal készítsünk 4 mélyedést a paradicsom-paprika keverékbe, és mindegyikbe üssünk egy-egy tojást.
Hagyja még 8-10 percig lassú tűzön gyöngyözni, amíg a tojásfehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós lesz.
Ezután szórjunk apróra vágott petrezselyemmel és már tálalhatjuk is.
Csodálatos kísérője egy kemencében sült friss, forró pita kenyér
1011 Budapest, Fő utca 10.
Tel.: +36-70/948-04-87
E-mail: showroom@lignoart.hu
Nyitvatartás: Hétfőtől – péntekig, 9-17 óráig