Elkészítési idő:
Előkészítés: 35 perc.
Sütés/főzés: 35 perc.
Pihentetés: 5 perc.
Hozzávalók: ( 2 adag)
½ zeller
3 sárgarépa
½ póréhagyma
1 hagyma
1 csokor petrezselyem (15 g)
4 szál rozmaring
4 szál kakukkfű
300 g tőkehal karaj
1 tk vaj
1 csipet tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
50 ml Noilly Prat francia vermut (helyettesíthető száraz fehér borral)
300 ml vegán krém
½ teáskanál szerecsendió (frissen reszelve)
Vágjuk fel a hozzávalókat
Mossuk meg az összes zöldséget. A zellert, a sárgarépát és a hagymát meghámozzuk, majd vágjuk kb. 0,5 cm-es kockákra. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk és apróra vágjuk. A rozmaringot és a kakukkfüvet megmossuk, majd szintén szárazra rázzuk, de ne aprítsuk fel!
Főzzük meg a halat
Hámozzuk meg és szeleteljük fel a fokhagymát. A tőkehalat sózzuk, borsozzuk, és a vákuumzacskóba helyezzük egy szelet fokhagymával, egy szál rozmaringgal és kakukkfűvel, valamint egy teáskanál vajjal.
Főzzük a BORAXBO-ban a „Sous-vide főzés” speciális programmal.
Indítsuk el a speciális programot, és egyszerűen kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat. Amikor kivesszük a BORA X BO-ból, a halnak áttetszőnek és zamatosnak kell lennie.
Közben készítsük elő a gyökérzöldségeket
Amíg készül a hal, pirítsuk meg a gyökérzöldségeket olívaolajon körülbelül 15 percig, majd öntsük rá a Noilly Prat-ot és a tejszínt. Ízlés szerint fűszerezzük a maradék kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval, borssal és szerecsendióval. Hagyjuk kissé besűrűsödni, hogy a szósz szépen bevonja a zöldségeket és gyönyörűen krémes állagot kapjunk. Végül keverjük hozzá a finomra vágott petrezselymet, majd a főtt tőkehalat a tejszínes gyökérzöldségekre fektetve tálaljuk.
1011 Budapest, Fő utca 10.
Tel.: +36-70/948-04-87
E-mail: showroom@lignoart.hu
Nyitvatartás: Hétfőtől – péntekig, 9-17 óráig